מס' דגשים לגבי רכישת מיגונית בטון
מיגונית בטון מיוצרת בגדלים משתנים ובצורות משתנות, כאשר חלק מהמיגוניות מהוות חדר מוגן לכל דבר עם חלון ודלת, בעוד שמיגוניות אחרות מיוצרות בצורת צינור ומונחות על הקרקע. במה בוחרים, והאם המיגונית תקנית ע"פ פקע"ר?
ממה בנויה מיגונית בטון והאם היא תקנית?
מיגונית בטון, כשמה כן היא, עשויה בטון מזוין וכן בחלק מהמקרים גם מקונסטרוקציות מאוד חזקות של פלדה מחושלת. היא מיוצרת במפעל, במילים אחרות, המיגונית, ללא כל בנייה, משונעת לשטח שלכם ומוצבת במיקום אסטרטגי מבחינה הגנתית. לפיכך, מיגוניות מסוגים אלו אינן כרוכות בתהליכי בנייה מורכבים אשר מאופיינים יותר עם בניית חדרי ממ"ד. עם זאת, חובה לציין כי הנחיות פיקוד העורף אינן מאשרות מיגוניות בתור פתרון תקני. ההעדפה הברורה היא בניית ממ"ד, וזו למעשה הבנייה היחידה אשר נחשבת תקנית ע"פ פקע"ר. עם זאת, לא תמיד יש אפשרות כלכלית או בכלל מבנית לבנות ממ"ד. לכן, אנשים רבים בוחרים לרכוש מיגונית בטון, מפני שעדיף מיגונית מאשר להישאר ללא הגנה בכלל.
כיצד או היכן לרכוש מיגונית?
אתם יכולים לרכוש מיגונית למכירה מחברות המתמחות בייצור והתקנת מיגוניות, בעוד שישנן חברות רבות המציעות מגוון רחב של מיגוניות למכירה במחירים שונים. עם זאת, יש לקחת בחשבון שרק חלק מהחברות מבצעות גם את עבודות הכנת התשתיות למיגונית. מיגוניות מצריכות תשתיות שונות כמו מערכת מיזוג אוויר, אינסטלציה, חשמל, תאורה ועוד. עם זאת, חלק מהמיגוניות (שאינן תקניות בד"כ) מותקנות גם ללא תשתיות מתאימות. אם בחרתם להתקין מיגונית ללא תשתיות ביודעין שהפעולה הזאת לא עולה בקנה אחד עם הנחיות פיקוד העורף, השתדלו לעשות את המינימום בכל אופן. המינימום הוא הכנת תשתית בטון מפולסת עבור ההתקנה של המיגונית.
קיימים 2 סוגים עיקריים של מיגוניות
למרות שהנחיות פקע"ר אינן מאשרות מיגוניות בטון כפתרון תקין, מיגוניות נבנות על פי סטנדרטים מסוימים אשר רוב החברות פועלות על פיהם. בתוך כך, ברוב החברות תוכלו למצוא את 2 הסוגים הבאים של מיגוניות בטון:
- מיגוניות קירות הדף: אלו מגיעות מוכנות מהמפעל, ואינן כוללות דלת או חלון. יש לציין, את המיגוניות האלו לעיתים ניתן לשדרג ואף להתקין דלת הדף רסיסים, חלון, לוחות סולאריים על גג המבנה ועוד.
- מיגוניות מקלט: אלו הן מיגוניות בטון אשר מיוצרות עם דלת מקלט וכן חלון מקלט, כאשר דלת וחלון המיגונית אמורים לספוג הדף ורסיסים. יש לציין, את הדלת בדרך כלל ישנו צורך לבחור בנפרד, מכיוון שישנם סוגים שונים ומגוונים של דלתות מיגונית.
בין אם תבחרו בסוג הראשון או השני שלעיל, העובי של הקירות והתקרה של מיגונית מבטון תלוי בסוג המיגונית ובתקן אליו היא עומדת. באופן כללי, עובי הקירות הוא 30 ס"מ, עובי התקרה הוא 30 ס"מ, ועובי הריצוף הוא בד"כ 20 ס"מ. עם זאת, במקרים מסוימים ניתן לשדרג ולשפר את המיגון וכן לעבות את המיגונית. אבל, יש לקחת בחשבון שעיבוי הבטון בהכרח יוביל במידה מסוימת להקטנת החלל.
לסיכום, מס' מילים על הוזלת עלות המיגונית
רכישת מיגונית היא דרך חשובה להגן על עצמכם ומשפחתכם בזמן אירוע חירום. ישנם מספר גורמים שיש לקחת בחשבון בעת בחירת מיגונית, כגון גודל המיגונית, חומר המיגונית ותאמינו או לא, גם את הנושא של עיצוב המיגונית. לא פעם, אנשים הופכים את המיגונית לחדר נוסף בבית, ולכן חשוב לדעת גם כיצד לעצב את החלל המוגן הזה בטוב טעם. בין אם אתם מעוניינים לבנות חדר ממ"ד בבית, או שמא מספיקה לכם מיגונית למכירה בלבד, ההמלצה היא להתחיל עם קבלת מספר הצעות מחירים מחברות שונות. כך תוכלו מצד אחד לבחור בחברת המיגוניות הנכונה, אבל מצד שני, תוכלו גם לערוך השוואת מחירי מיגונית למכירה. וכך חוסכים בכיס, אך גם מדייקים לעצמכם את סוג השירות שמקבלים.