הוספת ממ"ד בבית משותף

תוכן עניינים מהיר

ההחלטה על הוספת ממד לבית קיים היא החלטה, שיכולה לייצר אצלנו המון התלבטויות בתווך שבין הצרכים הביטחוניים שלנו מחד והאילוצים הכלכליים החלים עלינו מאידך. יחד עם זאת, במדינה כמו מדינת ישראל, מגיע בסוף הרגע הזה שבו אי אפשר יותר לשאת את הסיכון המתמיד ועולה צורך ממשי לעשות מעשה. כדי לסייע לכם עם ההתלבטויות סביב המהלך של הוספת ממ"ד, נפרט בפניכם בשורות הבאות את כל האופציות העומדות בפניכם וגם נזכיר שבמקרה הפרטי של הוספת ממד בבית משותף יש לכם אופציה להנחת כמות, כפי שנסביר להלן.

בניית ממ"ד – מהן האופציות הקיימות?

לצערנו או לשמחתנו, תחום המיגון הוא תחום מפותח מאוד בישראל ובהתאם לכך גם יודע להציע לנו מגוון רחב של הצעות ואפשרויות. ההצעה המיידית והאינטואיטיבית בפרויקטים של הוספה ועלות בניית ממד בבית משותף או הוספת ממד לדירה בבניין משותף היא האופציה של הוספת ממד לחדר קיים. במקרה כזה, אתם מקצים למעשה את אחד מחדרי הבית על מנת להפוך אותו לחדר ממ"ד ומוציאים את המהלך לפועל במסגרת פרויקט שיפוץ בתוך הדירה שלכם. אפשרות אינטואיטיבית נוספת, הן במקרה של הוספת ממד לבית פרטי והן במקרה של הוספת ממד בבית משותף היא האפשרות של תוספת חדר חדש, שייבנה מלכתחילה בתצורת ממ"ד עם קירות בטון מזוין בעובי 30 ס"מ, שטח מינימלי של 9 מ"ר, דלת הדף, חלון הדף זכוכית פלוס פלדה, שלושה שקעי חשמל לכל היותר, איטום הרמטי ואפשרות למערכת סינון אוויר ומיזוג אוויר.

אלו הן שתי האפשרויות הטובות ביותר, המוגנות ביותר והיעילות ביותר מבחינת זמינות המרחב המוגן בכל שעה ובאופן מיידי, אבל אלו הן גם שתי האפשרויות היקרות ביותר. עם עלות בניית ממד בבית פרטי בגובה של כ-130 אלף שקלים (עלות שמהווה את עלות הקצה עבור פרויקט מעין זה), ייתכן שיהיה עליכם לבחון אפשרויות קצת אחרות, גם אם אתם כבר די נעולים על האופציה של בניית ממד בחדר קיים ומבינים היטב את היתרונות המובהקים של חדר מוגן דירתי שהוא חלק אינטגרלי ממבנה הבית עצמו. ייתכן שאתם עדיין משלמים את המשכנתא על הדירה, ייתכן שאתם קצרים בתקציב וייתכן שזה נראה לכם פשוט סכום גבוה מדי להשקיע במהלך של הוספת ממד לבניין קיים ביחס לרמת הסיכון החלה על אזור המגורים שלכם. במקרים אלה, תרצו אולי לבדוק את האופציה של מ"מד נייד או בשמו האחר, ממ"ד מוכן.

ממ"ד נייד למכירה – כמה עולה ממ"ד נייד?

לפני שנענה על השאלה כמה עולה ממד מוכן, כדאי אולי להסביר מה זה בדיוק אומר. ובכן, המדובר במבנה נייד המיוצר במפעל ייעודי, על פי כל התקנים והתקנות הנדרשים ולאחר מכן מובל על גבי משאית אל בית הלקוח, שם הוא מוצב בשטח חוץ בצמוד לבית. את המבנה הזה נהוג לכנות בשם מיגונית, המגיעה בעצמה במספר ורסיות כדוגמת מיגונית פעמון, מיגונית ניידת מלבנית או מגינית קטנה. חשוב לדעת שהאופציה של ממד מוכן היא אופציה בטוחה לגמרי ועומדת בכל התקנים הנדרשים, על אף שסביב חובת בניית ממד פיקוד העורף לא מכיר במבנים אלה כתחליף לאופציה של הוספת ממד לבית קיים. הסיבה לכך היא לאו דווקא ביטחונית, אלא יותר תכנונית – המדינה לא מעוניינת לזרוע מבני מיגונית בכל רחבי המרחב הציבורי בישראל ולכן מחייבת הוספת ממד לבית במסגרת שטח הבית עצמו.

כעת, אחרי שהסברנו על האופציה של ממ"ד מוכן, אפשר לספר לכם שלעומת מחיר ממד בנוי, שיכול לנוע בין 100 אלף ועד 130 אלף שקלים בממוצע, מחיר ממ"ד מוכן בפורמט של ממד מוכן לחצר נע בין 25 אלף שקלים למבנה קטן וקומפקטי ועד כ-50 אלף שקלים למבנים הגדולים יותר. זהו ללא ספק פער משמעותי בעלות הכוללת ואי אפשר להתעלם מפער כזה כאשר שוקלים את כל האופציות לצורך בניית ממ"ד בבית פרטי. זהו אולי גם המקום הנכון לספר לכם על האופציה של מ"מד מתקפל. ייתכן ששמעתם עליו בעבר אבל אינכם מבינים איך זה עובד ועד כמה זה בטוח, אז מדובר למעשה בהתקן המחבר בין סט שלם של לוחות פלדה מיוחדת, המחוברים זה לזה באמצעות צירים חזקים. את ההתקן מעגנים באופן קבוע לאחד מקירות הבית ובשעת חירום ניתן לפרוש אותו לכדי חדר דירתי מוגן בתוך דקות. ממ"ד זה יכול בהחלט להוות אלטרנטיבה למהלך כולל של הוספת ממד לדירה וגם במקרה הזה, כמו בכל הקטגוריה של ממד מוכן מחיר הממ"ד המתקפל נע סביב 45-50 אלף שקלים. בשורה התחתונה, בבחירה באופציה של מ"מד נייר מחיר בהחלט משחק תפקיד חשוב, אם כי יישומו מחייב זמינות של שטח להצבתו מחוץ לבית או בתוך הבית במקרה של המודל המתקפל.

המקרה הפרטי של הוספת ממד לבניין

אחרי שאמרנו את כל זה, בניגוד למקרה של הוספת ממ"ד לבית פרטי, בבניין משותף ויש לכם את האפשרות לגייס את כלל בעלי הבתים בבניין ולהזניק פרויקט להוספת ממ"ד לכל דירות הבניין, פרויקט שבו כל דירה תשלם פחות ממה שהייתה משלמת לו הייתה מבצעת את הפרויקט באופן עצמאי לחלוטין. עלויות בניית ממד יכולות לרדת באופן משמעותי כאשר מבצעים פרויקט מקיף וגדול ואם, כפי שאמרנו קודם לכן, במהלך של בניית ממד עלויות משחקות תפקיד כל כך חשוב ואם במקרה של הוספת ממד לבית קיים מחיר הפרויקט יכול לעבור את מאה אלף השקלים לדירה, הרי שזוהי בהחלט אופציה שאתם רוצים לבחון לעומק. יחד עם זאת, שימו לב שיהיה עליכם לגייס תחילה את כלל הדיירים לעניין וזה יכול להיות מאוד לא פשוט. בדרך כלל, החברות המבצעות מסייעות גם בהיבט הזה ותוכלנה להעניק לכם ייעוץ כללי לגבי אפשרויות כמו בניית ממד על הגג עבור דירת הגג, בניית ממד על עמודים ליצירת טור של חדרים חדשים לכלל הדירות בבניין וכן מידע על עלות הוספת ממד ומרפסת לכל דירה.

חשוב לדעת, עלות בניית ממד בבית משותף משתנה בהתאם לגודל הפרויקט והיקף הפרויקט. ויכולה להיות חוויה מאתגרת אך מתגמלת. החל משלבי התכנון הראשוניים ועד לנגיעות האחרונות, עבודה משותפת עם בני הבית ליצירת חלל חדש יכולה לחזק מערכות יחסים ולשפר את סביבת המגורים הכוללת.

כדאי להתייעץ עם איש מקצוע

לבסוף, בכדי לסכם את הדברים ולהבטיח שאתם עושים אותם נכון, ההמלצה החד משמעית שלנו היא להעמיד לצידכם איש מקצוע, שמתמחה בעולם החדרים המוגנים, שמכיר את כל האופציות הבנויות והניידות ויודע להתאים לכם את הפתרון המתאים לכם ביותר, גם מבחינה תקציבית וגם מבחינה ביטחונית. איש מקצוע כזה יוכל לספק לכם את כל המידע שאתם זקוקים לו לרבות מחיר בניית ממד בפורמטים השונים, רמת המיגון שמעניקה לכם כל אפשרות, החסרונות והיתרונות של כל אחת מהשיטות של בניית ממד מחירים של כל שיטה וכן הלאה. בצורה זו תוכלו לבנות לעצמכם תשתית מידע מספקת בכדי לקבל החלטה ממקום של ידע וביטחון בנושא שהוא כל כך חשוב גם עבורכם וגם עבור בני משפחתכם. יועץ מקצועי, יספק לכם גם את כל המידע הנדרש אותו יהיה עליכם לעבור מול הרגולטור ובכלל זה תהליכי הוצאת היתר בנייה מהוועדה המקומית לתכנון ובנייה ברשות המקומית שבתחומה אתם מתגוררים, קבלת אישור אכלוס לאחר בדיקת הממ"ד המוכן על ידי פיקוד העורף וכל מידע נוסף שעליכם לדעת על מנת להשלים את הפרויקט של הוספת ממד בבית משותף בהצלחה.

למידע נוסף צרו איתנו קשר

או התקשרו