מהי מיגונית פלדה, ממה בנויה ומה חשוב לדעת?
מתלבטים בין בניית ממד לבין רכישת מיגונית פלדה? ישנם לא מעט פתרונות בשוק, וזה עשוי להיות מבלבל. לכן, בדף הבא, ריכזנו עבורכם את כל מה שצריך לדעת לפני רכישת פתרון המיגון שלכם – המשיכו לקרוא.
האם מיגוניות פלדה תקניות ע"פ פקע"ר?
מיגונית פלדה מהווה פתרון אשר נועד ליצור מיגון בשטחים ציבוריים או במרחבי חוץ, כאשר פתרון זה מאפשר לקבל הגנה מפני פגיעה ישירה של טילים מסוגים שונים. המיגוניות עשויות מפלדה מחושלת, עמידה בפני זעזועים, הדף ורסיסים. מיגוניות אלו מצוידות בדלת פלדה אטומה, חלונות אטומים ומערכת אוורור המאפשרת לחמצן להיכנס, אך חשוב לציין כי הנחיות פיקוד העורף אינן מגדירות את המיגוניות בתור פתרון מיגון תקני. אבל, לעיתים פשוט אין ממ"ד בבית, או שמא אין את היכולת הכלכלית או המבנית לבנות אחד. לכן, רכישת מיגונית פלדה היא עדיפה מכלום ברוב המקרים.
מהם היתרונות והחסרונות של המיגונית?
מיגונית פלדה היא פתרון שטומן בחובו יתרונות וחסרונות גם יחד. מצד אחד, המיגוניות עשויות מפלדה מחושלת, עמידה בפני זעזועים ורסיסים. מצד שני, הנחיות פקע"ר קובעות כי רק חדרי ממ"ד מהווים את פתרון המיגון התקני. כמו כן, כדאי לקחת בחשבון את ההיבטים הבאים:
- יתרונות המיגונית
- מחיר: העלויות זולות מאוד בהשוואה לבניית ממ"ד (כ-30,000 – 50,000 ₪ ומעלה).
- ניידות: ניתן להוביל את המיגונית באמצעות מנוף או משאית לכל מקום שתרצו, למשל במקרה של מעבר דירה.
- רבגוניות: ניתן לרכוש מיגונית גדולה ולהפוך אותה לחדר נוסף בבית.
- מיקום: ניתן להציב אותה במגוון מקומות, כולל בחצר, על הגג או בתוך הבית.
- חסרונות המיגונית
- היתר: באופן כללי, מיגון דורש אישור פקע"ר, ועל רוב המיגוניות לא ניתן לקבל אותו.
- תחזוקה: עקב היותה ממוקמת במרחבי חוץ וחשופה לתלאות מזג האוויר, ישנו יותר צורך בתחזוקה של המיגונית.
- תשתיות: בניגוד לממ"ד אשר נבנה בדירה ומחובר לתשתיות, מיגונית פלדה תצריך חיבור תשתיות בנפרד, מה שעולה כמה אלפי שקלים נוספים ומצריך יותר עבודה.
כמה עולות מיגוניות מפלדה?
מחיר רכישת מיגונית פלדה נע בין כמה עשרות אלפי שקלים, כאשר בטווח העליון של המחירים נמצא מיגוניות שעולות כ-100,000 ש"ח, בהתאם לגודל, העיצוב והאבזור של המיגונית, סוגי התשתיות המתחברות אליה ועוד גורמים נוספים. לנוחיותכם, ריכזנו עבורכם מחירי מיגוניות מפלדה בטבלה הבאה:
סוג מיגונית פלדה | מחיר ומידע נוסף |
מיגונית 2.76 מ"ר | כ-50,000 ₪ בגין מיגוניות אשר מיוצרות ללא דלתות. |
מיגוניות 5.30 מ"ר | כ-70,000 ₪ בגין מיגוניות שאינן כוללות דלתות. |
מיגוניות 4 מ"ר | כ-75,000 ₪ בגין מיגוניות המיוצרות עם חלון מקלט וכן דלת מקלט. |
מיגוניות 7 מ"ר | כ-100,000 ₪ בגין מיגוניות המיוצרות עם חלון ודלת מקלט. |
כיצד לבחור מיגונית פלדה ע"פ מפרט טכני?
לפני רכישת המיגונית, חשוב להבין לעומק כמה גורמים שאם מביאים אותם בחשבון, זה עשוי ממש להציל חיים. המובן מאיליו הוא לבחור פתרון מיגון עבה וחזק, לכן זה יהיה המפרט הטכני שבדרך כלל ממליצים עליו:
- עובי קירות 30 ס"מ.
- עובי תקרה 30 ס"מ.
- עובי רצפה 20 ס"מ.
- שקע כפול וכן נקודת תאורה.
- רצפת בטון.
- בגדר המלצה – פאנלים סולאריים על גג המיגונית.
לסיכום, המלצת ייעוץ לפני רכישת המיגונית
לסיכומו של דבר, את המיגונית יש לבחור בהתאם לצרכים שלכם, ובראש ובראשונה, אנחנו ממליצים לקחת בחשבון את פרמטר מספר הנפשות בבית. במילים פשוטות למדי, עדיף שלא למצוא את עצמכם מצטופפים בשעת חירום במיגונית קטנה מדי לצרכים שלכם, כך שהגודל של המיגונית הוא אחד מהפקטורים החשובים שיש לקחת בחשבון. במקביל, יש למקם את המיגונית במיקום אסטרטגי ובטיחותי. אגב, חלק מתפקידה של חברת המיגוניות היא לסייע לכם בבחירת המיקום האידיאלי להצבת המיגונית, אז ההמלצה האחרונה היא לקבל ייעוץ מקצועי לפני שרוכשים את פתרון המיגון שלכם.