מיגונית

תוכן עניינים מהיר

היום כבר די ברור לכולנו, שהעורף הוא החזית והחזית היא העורף ושכל מי שחשובים לו חייו וחיי יקיריו, חייב למצוא איזשהו סוג של פתרון הגנתי בפני האיומים הקלאסיים על העורף ובפרט רקטות וטילים. אלא שהאופציה של הוספת ממד בבית משותף או בניית ממד בחדר קיים, היא אינה אופציה רלוונטית עבור כולם, בין מסיבות כלכליות ובין מסיבות מבניות והנדסיות שונות. במקרים אלה, צץ ועולה הפתרון האלטרנטיבי של מיגונית.

מה זה מיגונית?

מיגונית ניידת היא למעשה ממ"ד מוכן, שמיוצר במפעל, מובל לבית הלקוח על גבי משאית ומונח במרחב חוץ סמוך לבית. התהליך של בניית מיגונית מבוצע למעשה במפעל עצמו, כשכל מה שנותר לעשות בבית הלקוח הוא להציב את המבנה המוגן המוכן במקומו, בדרך כלל בחצר הבית או בקרבתו.

האם המבנה של מ"מד נייד עומד בתקנים ובתקנות?

התשובה היא כן, אבל עם סייגים. מבחינה הגנתית, תוכלו ליהנות מרמת הגנה מלאה ממש כמו של ממ"ד רגיל. יחד עם זאת, ישנם תקנים החלים על ממ"ד ואינם קיימים במבני מיגונית. כך למשל, חובת התקנת חלון או אפילו דלת פלדה, שטח מינימלי של 9 מ"ר, חובת התקנת מערכות סינון אוויר ואיטום, שקעי חשמל וכן הלאה – כל אלה מהווים חלק מהמפרט המחייב של בניית ממ"ד אך אינם רלוונטיים למבני מיגונית, שנבנים על סמך תקן מיגונית ייעודי. הסיבה לכך היא מאוד פשוטה: חדר ממ"ד מיועד לשמש כחדר לכל דבר ועניין בתוך הבית ומיועד לספק הגנה גם בתנאים של לחימת אב"כ. מיגונית מספקת פתרון הגנתי מפני איומי טילים ורקטות בלבד והיא אינה מיועדת לשמש כחדר בזמני שגרה, אם כי בהחלט ניתן לנצל אותה כמחסן, כל עוד שימוש זה לא פוגע במוכנותה לשעת חירום.

סוגים שונים של מיגוניות

בכדי שתוכלו לשלב במרחב העומד לרשותכם את פתרון המיגון הנייד בצורה הטובה ביותר, פותחו מגוון סוגים של מיגוניות ולהלן הסוגים המרכזיים שבהם:

מיגונית פעמון

המדובר במבנה בטון עגול בצורת פעמון בעל פתח כניסה נפרד מחלל הפנים. זהו למעשה מודל המיגונית הראשון שפותח לאור קלות הייצור שלו וקלות ההובלה, ההנפה וההצבה שלו במרחב. המדובר בדרך כלל במבנה במשקל 10 טון, שטח פנים של כ-3.5 מ"ר, מידות חוץ של 80 על 200 ס"מ והתאמה לשהות של עד 5 אנשים בוגרים. ישנם כמובן דגמים שונים בגדלים שונים, משקלים שונים ורמות מיגון שונות ועל כך יש לברר אצל היצרנים השונים.

מיגונית ניידת

מיגונית ניידת היא בעיקר מיגונית בתצורת חדר לכל דבר ועניין, מיוצרת מבטון מזוין, מגיעה בתצורה מלבנית ובדרך כלל בשטח גדול יותר ובהתאמה לכמות אנשים גדולה יותר של עד 15 אנשים בוגרים. במבנים אלה ניתן גם לשלב מיזוג אוויר, חלון משוריין, דלת משוריינת ואפילו מערוכת לסינון אוויר. יחד עם זאת, מדובר במבנים גדולים יותר, המחייבים להקצות שטח גדול יותר לצורך הצבתם. כמו כן, מחיר מיגונית בגרסה הזו הוא גבוה יותר מגרסת הפעמון הבסיסית.

ממ"ד מתקפל

האופציה של מרחב מוגן מתקפל היא אופציה מודולרית, שמתאימה להצבה גם בתוך מבנים, אך מספקת רמת הגנה נמוכה יותר. לצורך העניין, חדר מ"מד מתקפל מאפשר לכם להרכיב את הממ"ד בשעות חירום ולפרק אותו בזמני שגרה. ממ"ד זה עשוי בדרך כלל מלוחות פלדה כבדים ולכן, על אף שמדובר לכאורה במוצר מדף מוכר וחוקי, כדאי להתייעץ מראש עם מהנדס, בכדי לוודא שמשקל הממ"ד המתקפל אינו יוצר סיכון למבנה עצמו. חשוב לקחת בחשבון שאופציה זו מספקת לכם גם את ההגנה של הממ"ד המתקפל עצמו וגם של המבנה בתוכו הוא מותקן.

מיגונית קטנה

המדובר במבנה מיגונית קטן במיוחד, שיכול להתאים לשניים שלושה אנשים ומיועד לשהות ממוקדת לצורך הגנה למספר דקות בזמן אזעקה ולא מעבר לכך. ישנם מקרים רבים בהם דווקא סוג זה של מיגונית קטנה יכול לספק לכם את הפתרון הטוב ביותר, גם מבחינת השטח העומד לרשותכם, גם מבחינת מגבלות משקל וגם מבחינת עלות.

בסך הכל, מכלול הפתרונות שפירטנו, מעמיד לרשותכם מבחר גדול מאוד של אלטרנטיבות עבור הוספת ממ"ד במבנה קיים. לעניין זה, חשוב לציין גם שמרבית דגמי המיגוניות הם דגמי מיגונית בטון המיוצרים מבטון מזוין עבה. יחד עם זאת, ישנם גם דגמי מיגונית פלדה, בעיקר במודלים המתקפלים והמודולריים, אבל גם כפתרונות נקודתיים ובדרך כלל קטנים, בהם משקל ועלות הפלדה יכולים להצדיק את השימוש בפלדה.

כמה עולה מיגונית?

אחד השיקולים המרכזיים בגינם שוקלים אנשים את האופציה של מיגונית ניידת או ממ"ד מוכן הוא שיקול המחיר. מחיר ממ"ד, כלומר העלות של בניית ממ"ד כחדר ייעודי בדירה יכולה לנוע בין 80 אלף שקלים ועד 130 אלף שקלים. לעומת זאת, מחיר מיגונית יכול לנוע בין 25 אלף שקלים ועד 35 אלף שקלים בלבד – פתרון זול הרבה יותר, קל הרבה יותר ליישום ואינו דורש שינויים מבניים ותהליכי שיפוץ ארוכים ויקרים בבית. יחד עם זאת, כפי שאמרנו קודם לכן, עולם המיגוניות הוא עולם רחב ומגוון וישנם פתרונות ניידים שעלותם יכולה להגיע גם לחצי מיליון שקלים, במיוחד למבנים המיועדים למרכזים עירוניים, המיועדים לשרת את הציבור הרחב או מכלול של מספר בניינים בשכונה. בכל הקשור לפתרון מיגונית לבית פרטי, אתם יכולים בהחלט למצוא פתרון בטווח של 25-35 אלף שקלים.

מן הסתם, ככל שתבחרו בדגם יותר גדול, יותר מאובזר ויותר מוגן, כך עלותו תהיה גבוהה יותר. בנוסף לכך, עליכם לקחת בחשבון מרכיב עלות נוסף שרבים אינם מודעים לו – עלות ההובלה וההרכבה. עלות ההובלה היא בדרך כלל זהה ואינה משתנה בצורה דרמטית בין דיגמי המיגוניות השונים, אך עלות ההרכבה דווקא כן. ככל שהגישה מהכביש למקום הצבת המיגונית היא מורכבת יותר וקשה יותר וככל שהמבנה עצמו הוא כבד יותר, כך יידרש מנוף גדול יותר ולא ניתן יהיה להשתמש במנוף המובנה של המשאית. במקרה כזה, יהיה עליכם לקחת בחשבון גם את העלות של שכירת מנוף גדול מחברה ייעודית, עלות שיכולה להעמיס אלפי שקלים נוספים על העלות המקורית ולכן מומלץ לבחון את הדברים מראש, לפני שמבצעים הזמנה.

לפני שאתם מזמינים, התייעצו!

פה באתר Safe Room תוכלו כמובן למצוא מידע רב על פתרונות ממ"ד, מיגון ביתי וכמובן מיגוניות על סוגיהן השונים. יחד עם זאת, בהזמנת פתרון מיגונית לבית, חשוב מאוד לעבור תהליך של ייעוץ מול גורם מקצועי ולשקול פרמטרים של עלות, רמת מיגון, אבזור נוחות ואבזור בטיחות, הובלה והרכבה, התאמה לכמות אנשים, התאמה להצבה בתוך מבנה או על גבי פלטפורמה בעל רף מקסימלי של עומס משקל וכדומה. אם אתם לא מעוניינים או מסיבות שונות לא יכולים לבנות ממ"ד בביתכם, יש לכם היום מגוון רחב של פתרונות ניידים ועם הייעוץ הנכון אצל האנשים הנכונים, תוכלו להבטיח לעצמכם וליקרים לכם ביותר, את רמת המיגון הטובה ביותר בצמוד לביתכם, באמצעות מבחר פתרונות ניידים ומודולריים הניתנים להתאמה אישית במחיר אטרקטיבי מאוד, לבטח ביחס למחיר הוספת ממ"ד ומבלי שתצטרכו להתפשר על כלום.

התקשרו עכשיו

למידע נוסף צרו איתנו קשר