תוכן עניינים

מהי מיגונית לחצר והאם מהווה פתרון תקני?

כאשר מחפשים מיגונית לחצר, חשוב להבין שלא מדובר במוצר שניתן לרכוש מכל גורם שרק יציע לכם את המחירים הכי זולים. בפועל, מיגונית היא פתרון הגנתי שיש לבחור בקפידה – המשיכו לקרוא.  

במה שונה המיגונית מחדר הממ"ד?

במילים פשוטות, מיגונית היא בעצם מבנה מוגן ונייד אשר מיועד להגן עלינו מפני פגיעות שונות בזמן אירוע חירום, חלילה. למשל, במקרים של התקפת טילים, גרדים או סקאדים, קסאמים, מתקפות כימיות, גזים או ביולוגיות ועוד איומים שונים (כמו רעידת אדמה). מיגוניות מגיעות במגוון גדלים ותצורות, אך כולן מיועדות לספק הגנה מפני הדף, פגיעה ישירה וכן רסיסים. עם זאת, ישנו הבדל אחד משמעותי בין מיגונית לבין בניית חדר ממ"ד – תהליך הבנייה עצמו. בתהליך של הצבת מיגונית, לא מעורבים תהליכי בנייה (למעט תשתיות). זאת, בעוד כי בניית ממ"ד היא שוות ערך לבנייה של חדר נוסף בבית – על כל המשתמע מכך. 

מה הנחיות פקע"ר גורסות לגבי מיגוניות לחצרות?

בראש ובראשונה, צריך לדעת שרכישת מיגונית כרוכה בעלויות כספיות לא מבוטלות (כ-50,000 – 100,000 ₪). בנוסף, יש צורך למצוא מקום מתאים להצבת המיגונית. כמו כן, יש להביא בחשבון את ההיבטים הבאים:

  • מיגונית לחצר אינה מהווה מרחב מוגן תקני לפי הנחיות פקע"ר.
  • על מנת להציב מיגונית בשטחכם, יש לקחת בחשבון כי הצבת המיגונית מתאימה אך ורק לתושבים אשר מתגוררים עד 40 ק"מ מקו הגבול.
  • הנחיות פקע"ר אינן מתירות הצבת מיגונית בבתים פרטיים, אם כי במהלך מלחמת "חרבות ברזל" אנשים רבים מתקינים מיגוניות ללא תקן פקע"ר.
  • במקרה שבו התקנתם מיגונית עקב מלחמת "חרבות ברזל", ייתכן שהחוק ידרוש ממכם את הסרת המיגונית בתום הלחימה. 

כמה עולה מיגונית לחצר?

כאשר אתם בוחרים מיגונית לחצר, יש לקחת בחשבון מספר גורמים שונים שכל אחד ואחד מהם ישליך ישירות על רמת הבטיחות והביטחון שלכם בשעת חירום. קודם כל, יש לקחת בחשבון את גודל המיגונית, כאשר הגדלים נעים בין 4 אופציות עיקריות:

  • מיגוניות בגדלים של 2.76 מ"ר – כ-50,000 ₪ לפני מע"מ. 
  • מיגוניות בגדלים של 4 מ"ר עם חלון מקלט ודלת – כ-75,000 ₪ לפני מע"מ. 
  • מיגונית בגודל 5.30 מ"ר – כ-70,000 ₪ לפני מע"מ. 
  • מיגונית בגודל 7 מ"ר עם חלון ודלת – כ-100,000 ₪ לפני מע"מ. 

בין האופציות לעיל, יש לבחור מיגונית בגודל המתאים לצרכים שלכם ובהתאם לכמות הנפשות במשפחתכם. כמו כן, יש לשים דגש עליון על כל מה שקשור לחומרים מהם המיגונית בנויה, כמו למשל חומרי עמידות גבוהה המבוססים על בטון מזוין וקונסטרוקציות עשויות פלדה.

ישנן עלויות נוספות בהצבת מיגונית?

כאשר מדובר על הצבת מיגונית ניידת באזור כזה או אחר, יש צורך לקחת בחשבון את כלל העלויות הנלוות לפרויקטים מהסוגים האלו. למשל, קחו בחשבון את הפקטורים הבאים:

  • אם תרצו להתקין דלת במיגונית עם קיר הדף, העלות תהיה כ-8,000 ₪ בממוצע (לפני מע"מ).
  • חלק מהאנשים בוחרים גם להתקין לוחות סולאריים על גג המיגונית, מה שעשוי לעלות כ-2,000 ₪ לפני מע"מ, בממוצע. 
  • בנוסף, יש צורך לקחת בחשבון עלויות נלוות כמו התקנת תשתיות, מערכת סינון אוויר, התקנת תאורה ועוד. 

בעוד שהעלויות לעיל משתנות בין ספק אחד לאחר, חשוב לערוך איזושהי השוואת מחירים בין מיגוניות למכירה. כך מוצאים את הספקים הנכונים לעבוד איתם. 

לסיכום, עדיף מיגונית ממ"ד?

בסופו של דבר, ישנו הבדל עצום בין מיגונית לחצר לבין בניית ממ"ד. בראש ובראשונה, ישנן מיגוניות שאינן תקינות לפי הנחיות פקע"ר. עם זאת, אנשים רבים מעדיפים את הפתרון הזה מאשר להימצא במצב שבו הם נותרים ללא מיגון בכלל. ברמת הנחיות פיקוד העורף, כמובן שבניית ממ"ד היא עדיפה והיא חוקית. אבל, בניית חדר ממ"ד גם מצריכה קבלת אישורים שונים והיתרי בנייה. מצד שני, מיגונית בפעמים רבות ניתנת לבנייה גם ללא קבלת אישורים מהרשויות ומפקע"ר. בפועל, מיגונית עדיפה על פני מצב בו לא קיים בכלל חדר מוגן, אבל חשוב לדעת שהנחיות פקע"ר אינן מאשרות את כל סוגי המיגוניות השונות. 

למידע נוסף צרו איתנו קשר

או התקשרו